Miami före kryssningen

Vi landar på Miamis International Airport vid midnatt mellan torsdag och fredag, då är klockan ca 06.00 hemma hos er i Sverige. Från flygplatsen kommer vi ta en taxi till vårt hotell som ligger en liten bit från Miami centrum. Vi kommer att bo i ett område som heter South Beach southbeach som egentligen är en del av staden Miami Beach. Här finns massor med hotell och en väldigt lång strand. När de i filmer visar badande människor på stränder i Miami så är det oftast här de scenerna är filmade. Här finns en uppsjö med restauranger och barer och området är känt för sitt nattliv och den välkända gatan Ocean Drive som har hus med läcker design och som brukar vara det turister förknippar med South Beach. Husen på Ocean Drive är riktigt läckra och är kända för sin Art Deco stil. Det finns ett helt distrikt där husen är i Art Deco Stil.This Shutterstock image #159413 was downloaded on 5.1.07 for HSW: AMAZING PLACES TO GO IN NORTH AMERICA 01071475

Det här huset till vänster finns i Art Deco distriktet i South Beach. Jag vet inte riktigt ifall vi bor närma det eller inte men det kanske är värt att leta upp.

 

JamesHotel

 

Vi kommer bo på ett hotell som har en lite säregen stil. Hotell heter James Hotel och ligger två kvarter från stranden. Här kan ni se det på en karta. Alfons & Erika kommer att bo på ett annat hotell som ligger cirka en kilometer från oss. De bor på andra sidan av South Beach, den sida james_hotel_entry som har utsikt mot själva Miami, dess skyskrapor och “Downtown”. Antagligen kommer det inte ta alltför lång tid att gå till dem. Men det finns ju taxi så det ska nog inte vara några problem att ta sig dit.

Alfons & Erika anländer först på fredags eftermiddagen så vi hinner spendera en hel dag innan de dyker upp. Vi har pratat lite om att mötas upp för en middag efter de fått installera sig på sitt hotell.

Dagen efter de anlänt, lördagen alltså, har vi pratat om att ta oss ut till ett väldigt stort köpcentra som ligger vid flygplatsen. Det var Erika som hittade information om det och det ska tydligen vara Miamis största köpcentra med ungefär 240 olika affärer. Det heter Dolphin Mall och har alla möjliga butiker och restauranger. Dolphin_Mall-9099 Vi tänkte det kan vara roligt att få se ett riktigt stort typiskt amerikanskt köpcentra.

Eftersom vi ändå kommer spendera två hela dagar på en strand i Bahamas lite senare i veckan så kan det vara roligt att se något annat medan man är i en så stor stad som Miami.

dolphin mall

 

Det här är ett flygfoto över själva köpcentrat. Så får ni en liten bild över hur pass stort det verkar vara.

 

 

Den sista dagen i Miami är söndagen och då är det dags att checka in på kryssningsfartyget. Vi checkar ut från hotellet senast 11.00 (17.00 svensk tid) och får checka in på fartyget vid lunch så jag antar att vi bara hämtar upp Erika & Alfons vid deras hotell och sen åker direkt miami_port till Miamis hamn. Hamnen för kryssningsfartygen ligger på en ö söder om South Beach. På bilden till höger så ser ni en väg som går parallelt med fartygen men på andra sidan vattnet. Den vägen leder ut till South Beach där vårt hotell ligger. Så det är den vägen vi kommer att ta taxi på för att komma till hamnen. Här ser ni hamnen på en karta.

1349881960_port_of_miami

Vi reser med Norwegian Cruiselines men det två första fartygen på bilden till vänster hör till det bolag vi reste med förra året, Carnival. Det var också en av deras båtar som fick motorstopp mitt ute i Mexikanska golfen och fick bogseras tillbaka till USA för någon vecka sedan.

 

NorwegianPearl

Det här är det fartyg vi kommer att åka med. Det heter Norwegian Pearl. Ifall ni klickar på namnet så kan ni titta närmare på alla restauranger, rum och barer på fartyget. Totalt tar fartyget ca 2400 gäster och när vi åker så är hela fartyget chartrat just för oss. Det är inga andra gäster med än vi som vill lyssna på alla bra konserter. De har till och med fått kryssningsfartyget att byta ut ölsorterna i baren till bättre öl.

Nu har jag berättat lite om vad som händer innan kryssningen.  Klickar ni på länken som heter “Kryssningen” till höger så berättar jag mer om fartyget, vår hytt, kryssningen, alla spelningar etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image